Meghalt 11 idős beteg, és egy nap alatt 210-zel nőtt, így 1190-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – jelentette a kormányzati portál.

A koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma 77-re emelkedett, tovább növekedett a fertőzöttek száma is. A fővárosban a Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is

A kormány tájékoztató oldala szerint 112-en gyógyultak meg azok közül, akiket kórházban ápoltak. Jelenleg 16 006-an vannak hatósági házi karanténban.

Dunakeszin 54 ember került házi karanténba. A szám enyhén növekszik.

Országosan a mintavételek száma 29 948.

Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (580 ember) és Pest megyében (194) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (72), Győr-Moson-Sopron megye (43), Csongrád megye (42) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (37) megye. A legkevesebb fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplén (10) és Heves (5) megyében van.