Hogyan lehet kipróbálni a jégkorongot a Feszten? Milyen világ- és Európa-bajnok sportolóktól tanulni? Hány szakosztályban, milyen sportágakat lehet űzni a Városi Sportegyesület Dunakeszi színeiben? Ezekre mind választ kaptak azok, akik ellátogattak a Dunakeszi Feszten a VSD sportágválasztójára.

Forrás: VSD Jégkorong Szakosztály Facebook oldal

Ötödik alkalommal rendezték meg a VSD sportágválasztóját, ami a Dunakeszi Feszt egyik legnépszerűbb programkínálata volt. Pest megye egyik, ha nem a legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesületének 20 szakosztálya 27 sportág bemutatójával várta az érdeklődőket.  A “sportszigeten” a gyerekek sátorról sátorra jártak, és kóstoltak bele a különböző sportágakba, amiket pecséttel igazoltak le nekik, majd VSD-s emléktárgyakkal ajándékozták meg őket.

Sportóriásokból sem volt hiány

A rendezvényen tiszteletét tette a kétszeres Európa-bajnok, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres világbajnoki bronzérmes és a riói olimpia bronzérmese, Somfai Péter vívó, aki a vívni vágyó gyerekeknek beszélt a sportág szépségéről, és jó néhány hasznos tanáccsal látta el őket.

Az asztaliteniszezőknél, Klampár Tibor kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai 4. helyezett pingpongossal ütögethettek az érdeklődök. A küzdősport szakosztálynál az Európa-bajnok Lám Bálint kötöttfogású birkózó segítette és motiválta a gyerekeket.

Sokan voltak kíváncsiak az úszó-, a korfball-, a judo-, valamint a labdarúgó-szakosztály bemutatóira is.

Korfball

Aki nem tudott kilátogatni, vagy még több információra van szüksége, látogasson el a VSD oldalára.

Előző cikkItt a várt nyomtatvány a többgenerációs ingatlanban lakók kedvezményes földgáz használatáról
Következő cikkElhunyt Wittner Mária