Gregor McVean skót származású egykori ifjúsági válogatott tollaslabdázó, aki jelenleg a Magyar Tollaslabda Szövetség szövetségi kapitánya, segíti a VSD tollasozóink felkészülését.

Gregor McVean skót származású egykori ifjúsági válogatott tollaslabdázó, aki jelenleg a Magyar Tollaslabda Szövetség szövetségi kapitánya

Gregor egy 5000 főt számláló skót kis faluban kezdte a pályafutását. Nevelőedzője nagyon elhivatott volt, és minden tőle telhetőt megtett a sportágért. Lényegében ő szerettette meg vele a tollaslabdát, és a kis lélekszám ellenére az egyesület nagyon eredményes volt a skót mezőnyben.

16 évesen kezdett el edzősködni, majd játékos pályafutását abbahagyva, 18 évesen kezdett el a szakmával komolyabban foglalkozni. Az egyetem elvégzése után azonban már teljes állású pozíciót töltött be. Nagy ívet járt be, a kis falutól egészen a 2020-as tokiói olimpiáig, ugyanis a már szintén VSD-ben edzősködő Tóth Henrikkel és Alan McIlvainnel kiegészülve vezették Krausz Gergelyt az olimpiai kvótáig.

Örülök, hogy Gregorral együtt dolgozva segíthetjük a korosztályos- és felnőttválogatott munkáját- fogalmazott Tóth Henrik szakosztályvezető.

Előző cikkMa van a központi írásbeli felvételi – no para
Következő cikkHogy sikerült a felvételi?