A Dunakeszi Rendőrkapitányság rendszeresen beszámol a nyilvános esetekről az önkormányzatnak, ezt foglaltuk most össze. Lássuk, mi történt múlt héten Dunakeszin, Pest megye egyik legbiztonságosabb településén.

Feljelentés: Egy dunakeszi tanyáról elloptak egy 50.000 forint értékű telefonkészüléket. Lopás vétségének gyanúja miatt büntetőeljárás indult az elkövető ellen.

Betörés: Egy Széchenyi utcai ingatlanból ismeretlen elkövető arany ékszereket tulajdonított el. Lopás bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Előállítás: Szabálysértés továbbfolytatása miatt a járőr egy 49 éves férfit állított elő. A férfi a rendőri jelzés ellenére megpróbálta kivonni magát a jogszerű rendőri intézkedés alól, akit végül Dunakeszin a Budai Nagy Antal utcában sikerült elfogni. A férfit a Dunakeszi Rendőrkapitányságra vitték és szabálysértési eljárás indult ellene.

Lopás: Egy dunakeszi lakos terménylopásról tett bejelentést. A bejelentés alapján a helyszínre érkező járőrök elkapták az elkövetőt, akiről kiderült, hogy bírósági elfogatóparancs van érvényben ellene. Az elfogatóparancs alapján őrizetbe vették, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

Baleset – ittas előállítás: A Katonadomb soron személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A gépjárművet vezető személy figyelmetlensége okozta a balesetet, akinek az elektromos alkohol tesztje pozitív lett. Ittas vezetés gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

Előállítás: A Barátság útjáról 4 főt állított elő a járőr önbíráskodás gyanúja miatt. Elszámoltatásuk alkalmával kábítószer-fogyasztás gyanúja is felmerült, a gyorsteszt eredménye pozitív lett. Önbíráskodás bűntette és kábítószer-birtoklás gyanúja miatt büntetőeljárás indult a négy személy ellen.

Baleset – előállítás: A Szent István úton közúti közlekedési baleset történt. A baleset elsődleges oka az elsőbbségi szabályok megsértése. A helyszíni intézkedés során megállapítást nyert, hogy a balesetet okozó 20 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért őt a rendőrök előállították. A férfivel szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

Fentieken túl a Dunakeszi Rendőrkapitányság közterületen szolgálatot teljesítő állománya a település illetékességi területén hat anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedett. Ugyanezen időszakban három alkalommal történt biztonsági intézkedés.

Előző cikkKéthetes nyári szünet a könyvtárban
Következő cikkSzombaton Baba-Mama börze a kispiacon