Aki eddig ilyen pályán szeretett volna tekerni, vagyis pumpálni, annak más városba kellett ezért mennie, de ez nemsokára már a múlté. Dióssi Csaba polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy sikeresen pályázott a város, ezért egy menő pálya fog épülni Dunakeszin, a Katonadomb közelében.

De mi is az a pumpapálya? Egy olyan folytatólagos körpálya, amelyet kanyarok és hullámok alkotnak. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódási lehetőség. Helytakarékos, akár egy kosárlabdapálya-méretű területen elfér, de úgy tudjuk, Dunakeszin lesz a környék legnagyobb pályája. Az aszfalt pumpapályák használhatók bármilyen típusú kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel, szinte bármivel, ami gurul.

A kialakított terepet bármilyen korú és tudásszintű kerékpárosok használhatják. Egy jól megépített pálya egyaránt tökéletes az alapok elsajátítására, ugyanakkor alkalmas profik edzésére és versenyzésre is. Pedálozás helyett a testsúly áthelyezésével ún. “pumpálással” tudjuk hajtani magunkat.

A környék legnagyobb pumpapályájának kialakítása fakivágással nem jár

A polgármester posztjában kiemelte, hogy az új pálya nem igényel fakivágást, eddig nem használt területen épül meg. Emellett zöldterület-fejlesztést is magába foglal a projekt, valamint az EuroVelo 6 kerékpárútról is könnyen megközelíthető lesz.

Előző cikkVálasztási kisokos 1.
Következő cikkNyártól egyes elektromos rollerekre is kelleni fog a kötelező biztosítás