Rekkenő hőségben kezdődött Rubint Réka edzése a Mozdulj, Dunakeszi! színpadán. Ennek ellenére már jóval a kezdés előtt szépen gyülekeztek az egyik legnépszerűbb sztártréner edzésére. Az eseményt Juhász Ádám, a Dunakeszi Programiroda munkatársa nyitott meg. A kezdés előtt Rubint Rékát kérdeztük.

Mindig nagyon kemény edzéseket tart, ma viszont valóban nagyon meleg van, ezért esetleg könnyített program vár a résztvevőkre?

Az edzés intenzitása most is nagy lesz, és a rekkenő hőség pont akkorra fog alábbhagyni, amikor elkezdjük az órát. Ez így szokott lenni. Mikor éppen olyan idő van, hogy lóg az eső lába, akkor pont az óra idejére elmennek az esőfelhők és gyönyörű idő van. Én azt gondolom, hogy a Jóisten mindenben megsegít, és most is így lesz.

A mai edzésen lesznek újdonságok?

Hoztam új gyakorlatokat a közönségnek. Lesz minden, ami tavaly volt, csak, még extrábban, még durvábban, még intenzívebben, még izomzatspecifikusabban, úgyhogy szerintem nagyon fogják szeretni.

Még egy kérdés, ebben a nagy melegben van valamilyen életmódtanácsa?

Nagyon sokszor közhelynek tűnik a folyadékpótlás, de nagyon fontos. Önmagában akkor is, amikor nem csinálunk semmit. Ilyen melegben meg főként, hiszen sokkal nagyobb a vízleadás, a párologtatás. Ha valaki 2,5 – 3 liter vizet iszik, akkor már kaphat egy piros pontot az ellenőrző könyvébe. Ez nyugodtan felemelhető akár 3,5 – 4 literre is. Vannak, akik csak fél litert, egy litert isznak, azt is cukrosan, ők ezt cseréljék le vízre, cukormentes üdítőre, és a mennyiség emelkedjen meg két, két és fél literre.

A Mozdulj, Dunakeszi! programsorozat a Dunakeszi Programiroda szervezésében évek óta ingyenesen biztosítja a szabadtéri órákat a sportolni vágyóknak

Az edzés kívülről valóban intenzívnek tűnt, a dunakesziek azonban kitartottak, és egy jó hangulatú edzéssel zárták a napot.

Önnek hogy tetszett Rubint Réka edzése?

Még nem késő becsatlakozni

A Mozdulj, Dunakeszi! programsorozat egészen szeptember 1-ig tart. Ha még nem volt egy órán sem, nem késő, próbálja ki! Aktuális információkért kövesse be az esemény közösségi oldalát.

Előző cikkTévhitek és tanácsok kánikula idején
Következő cikkHuller Dánielen a világ szeme