Dr. Brusznyai József címzetes esperes, a Hit Pajzsa-díj kitüntetettje, Dunakeszi város és Kálló község díszpolgára, nyugalmazott dunakeszi lelkipásztor születésének 100. évfordulója alkalmából tartottak ma megemlékezést. Nézze meg képes összeállításunkat a Szent Mihály- templom egyházközsége által szervezett eseményről.

Az atyának szentelt délutánon először egy közös visszaemlékezésre hívták az érdeklődőket, ahol róla készült filmrészleteket, kedvenc verseit, zenéit és vele kapcsolatos tanúságtételeket hallhattak a megjelentek.

A Krisztus Király Katolikus Általános Iskola aulája teljesen megtelt. Ujréti László, Jászai Mari-díjas színművész olvasta fel Brusznyai atya legkedvesebb verseit.

Ujréti László

Dr. Gyombolai Márton, Keresztény István, Bán Mihály és Deézsiné Telek Ágnes, az iskola igazgatója idézték fel, hogy számukra mit adott az atyával való kapcsolat. Milyen emlékek kötik őket hozzá, és mit visznek azóta is magukkal útravalóul.

Deézsiné Telek Ágnes

Ezt követően került sor a szentmisére. A misét Dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálta. A mise végén megáldotta, majd megnyitotta a Brusznyai atya életútját bemutató kiállítást.

A kiállítás advent harmadik vasárnapjáig, december 11-ig tekinthető meg a Szent Mihály-templomban.

Előző cikkIlyen volt a családi nap a Duna Művészeti Fesztivál keretében
Következő cikkMájusban irány Isztambul