Fejlesztés alatt áll a Toldi utca és a Határ út sarkán található játszótér. Dunakeszi Város Önkormányzata a Toldi – Dombliget Lakóparkért Egyesülettel karöltve egy átlagon felüli felszereltséggel bíró játszó-és sportpark kiépítését tervezi az említett területen.

Toldi

A Toldi utca és a Határ út sarkán lévő telket 2011-ben kapta meg Dunakeszi Város Önkormányzata. A terület ezt megelőzően a DMRV Zrt. tulajdonában volt. Az átvétel után az önkormányzat és a Toldi – Dombliget Lakóparkért Egyesület közös projektbe kezdett. Szerettek volna mihamarabb rekreációs parkot kialakítani a területen. Így önkormányzati támogatással elkészültek a játszó- és sportpark tervei, melyeket fokozatosan, a közösen kialakított ütemterv szerint 2018-ig valósítanak meg. A több mint 200 négyzetméteres területen jelenleg már megépült két mászóvár, a mérleg- és lengőhinták is várják a gyerekeket.

A tervben szereplő játszótér két eltérő korsztály számára is biztonságos élményszerzést biztosít. Az 1-3 éves, és a 3-6 éves korosztálynak külön, a számukra előírt biztonsági követelmények alapján alakítják ki a játékeszközöket. A többféle hintán és homokozókon kívül mászópiramis, illetve láncos híd is helyet kap a játékparkban.

A terület méreteinek köszönhetően, a nagyobb gyerekek és felnőttek számára is élményt nyújt majd a park, ugyanis kiépítenek egy hasonló szabadtéri fitneszparkot, mint megtalálható már a Magyin, vagy a Katonadombon. Helyet kap továbbá egy füves tornapálya, valamint egy elkerített, többfunkciós sportpálya is a labdajátékok kedvelőinek.

A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk.

Előző cikk50 órás közösségi szolgálat a Humán Szolgáltató Központban
Következő cikkDunakeszin is családbarát az ügyfélfogadás