Változtatási tilalmat javasol a polgármester egy mezőgazdasági területre. Van, aki aggódik egy esetleges beépítés miatt. A képviselő azonban nyugtat, 3 évig biztosan nem lesz építkezés a területen.

Aggódó bejegyzést tettek közzé az egyik zárt dunakeszi Facebook-csoportban. Egy megtárgyalandó képviselő-testületi előterjesztés ugyanis arról szól, hogy változtatási tilalmat rendelnének el egy mezőgazdasági területre. A posztoló egy esetleges beépítés miatt aggódik.

Pethő Krisztián képviselő szerint azonban semmi ilyenről nincs szó. Azt írta a Postnak is, hogy pont ellenkezőleg, a város nem szeretné, hogy bármi is épüljön a területen, ezért 3 évig megtiltja a terület magántulajdonosának a beépítést. Ennek a helynek a közelében áll a jelenlegi Aranyalma óvoda. Pontosabban arról a nagy üres telekről beszélünk, amely az Alagimajor út mellett, a 90° kanyartól a város irányában, jobb oldalon található. Jelenleg azonban “az önkormányzat arra a területre nem tervez semmit, már csak azért sem, mert nem az ő tulajdona”.

Az előterjesztésben mindenesetre úgy fogalmaznak: “a hatályos szabályozás szerint a terület beépíthető, ami egy esetleges jövőbeli fejlesztést megnehezíthet”. 

Lényegében emiatt az egy mondat miatt aggódott a dunakeszi közéletben aktívan posztoló hölgy. Mindenesetre a javaslat szerint “a változtatási tilalom elrendelése miatt kártalanítási igénnyel nem élhet a tulajdonos az elrendelővel szemben”. Három évig biztosan nem.

Előző cikkMegnyírták a fákat a Repülőtéri úton
Következő cikkDunakeszin akarta átutaztatni a drogot egy budapesti férfi