Hamarosan, az engedélyezést lezárva elkezdődik az új, Repülőtéri úton épülő 24 tantermes általános iskola kivitelezése. Az önkormányzat kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért külön műszaki ellenőrt is alkalmaz az építkezés idejére.

Szent István Iskola

Az iskola építtetője a Nemzeti Sportközpontok, a projekt műszaki ellenőrzéséért pedig a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. felel. Az iskola építése így teljes egészében állami támogatásból valósul meg. A projekt összköltsége kb. 3,5 milliárd forint.

Megtörtént a munkaterület átadása a munkálatok jelenleg a tereprendezés és az engedélyezés fázisában tartanak – folyamatban van a közműbekötés, az útcsatlakozás kiépítése, illetve a különböző hatósági engedélyek beszerzése.

Mivel az önkormányzata kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért saját műszaki ellenőrt is alkalmaz, aki részt vesz a kivitelezői munkálatokban, illetve felügyeli azt, képviselve a város igényeit, érdekeit.

Amennyiben a munkálatok a terv szerint haladnak, az iskola épületét 2017 szeptemberétől a Dunakeszi Szent István Általános Iskola jelenlegi, illetve az új körzetbeosztás szerint ide tartozó tanulói használják majd. Az iskolához tartozik egy 2470 m² alapterületű sportcsarnok, amely méretét tekintetve nem csupán regionális szinten lesz különleges, hanem magasan túlszárnyalja az átlagos magyarországi iskolák tornacsarnokainak méreteit is. A tervek szerint természetesen nemcsak fedett, de kültéri sportpályával is rendelkezni fog az épülő általános iskola – ez a 3495 m² kültéri terület egy részén kerül majd kialakításra.