A Városi Sportegyesület Dunakeszi, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, a Magyar Röplabda Szövetség és az önkormányzat közös eseményén játékos formában barátkoztak a Játszóház óvodások a sportág alapjaival. A rendezvényen Röpinyuszi bíztatta a gyerekeket, hogy a jókedv is garantált legyen.

A kicsiket Seltenreich József köszöntötte. „Köszönöm, hogy eljöttetek ebbe a szuper új csarnokba, kívánom, hogy szeressétek meg a sportolást, akár a röplabdát, akár más sportágat, ami a szívetekhez közel áll. Kívánok nektek mára jó szórakozást és balesetmentes játékot!”

Seltenreich József sportigazgató köszöntötte a megjelenteket

A sportigazgató beszédében megköszönte az együttműködő partnerek munkáját, valamint kiemelte, hogy Dunakeszin szinte minden óvodában van ovisportpálya. „Erre nagyon büszkék vagyunk, nem sok ilyen település van az országban” – hangsúlyozta a sportigazgató.

A VSD röplabda-szakosztályának vezetője, Horváth Hajnalka és csapata is segítette az eseményt
Bemelegítéssel kezdtek a kicsik Bánóczi Annával és Röpinyuszival

Az eseményen a sportigazgató mellett jelen volt az Ovi-Sport Alapítványtól Kocsis Bozsik Debóra, a DÓHSZK részéről Szabóné Ónodi Valéria és Faith Éva, valamint a Játszóház Tagóvoda vezetője, Madárné Kondacs Mária.

A sportnapon összesen 10 állomáson próbálhatják ki az ovisok azokat a mozgásokat, amik később a röplabda alapját képezik majd.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt annak idején Buzánszky Jenő, a nemzet sportolója, a legendás Aranycsapat néhai jobb hátvédje alapította. A cél nem volt más, mint hogy a gyermekek mindennapos sportoktatása újra bevezetésre kerüljön, és ehhez biztosítva legyenek a szükséges európai színvonalú feltételek. A Magyar Röplabda Szövetség 2016-ban indította be Ovi-Röpi programját, azzal a céllal, hogy a sportág alapjai már a legkisebb gyermekeknél is megjelenjenek.

Az új csarnokban tartották az Ovi-Röpi Kupát

Ovi-Röpi Kupa sorozat céljai

• a röplabda alapjainak előkészítése zsinórlabdán keresztül,

• a röplabdasportág és a hozzá tartozó eszközkészlet népszerűsítése mind országos, mind helyi szinten,

• utánpótlás-nevelés és a kiválasztás lehetőségeinek bővítése (tehetséggondozás),

• utánpótlásbázis fellendítése,

• fizikailag aktív életmód megszerettetése, fokozása,

• óvodáskori mozgásfejlesztés erősítése,

• közösségformáló szerep.

Előző cikkElképesztő dunakeszi fotókra lehet szavazni a Föld napja pályázaton
Következő cikkKiemelkedő külföldi vendégforgalom az év első négy hónapjában