A héten elkezdődött Dunakeszi 5 játszóterének felújítása. A főkertész arra figyelmeztet, hogy teljes játszóteret egyik esetben sem zárnak le, de mindenütt lesznek építési területek.

A Garas utcában, a Casalgrande tér északi oldalán található játszóteret kibővítjük, ide egy molekula alakú mászóka, egy emelőkkel ellátott homokozójáték, és az új területre pedig egy vizes játszóteret alakítunk ki – írja Tóth Eszter. A főkertész további helyszínekről is pontos beszámolót ad.

A Toldi utcában található játszótérre egy trambulin, egy minden irányban forgó mérleghinta, és egy DNS spirált formázó mászókát helyezünk ki.

A Lányi Ferenc parkban teljesen új, árnyasabb helyre kerül a játszótér, ide egy Red Dot Design-díjas körhinta és egy köteles mászókával kiegészített négytornyú vár kerül.

A Barátság út 1-3. számú társasházak Duna felőli oldalán fekvő játszótérre, amelyet főként kis gyerekek használnak, egy várat formázó játszóeszköz kerül. A mai napon ássák az alapját.

Az Alagligeti játszótér teljesen megújul, itt a betonoszlopos kerítést is cserélik. Ide új játszóvárat integrált emelőkkel felszerelt homokozójátékkal, és egy forgó kötélpiramist telepítenek.

A munkálatok összességében 4-6 hétig tartanak.

A héten és a jövő héten az új ütéscsillapító burkolatok helyének kiásása, majd az alapok betonozása, végül a 21-vel kezdődő héten a játszóeszközök telepítése indul meg. Az elkorhadt sérült régi játékokat elbontják, amennyiben még felújíthatók, a város más pontján kapnak helyet. A teljes játszóteret egyik esetben sem zárják le, csak az építési területet.

Előző cikkA háború miatt szenvedő kárpátaljai honfitársaknak segítenek
Következő cikkMa virágot adnak a férfiak a nőknek