A Barátság útjánál található piactól északra egy multifunkcionális teret alakít ki az önkormányzat, amelynek építése a kitűzéssel és a földmunkákkal ma kezdetét is vette. Többek között piaci árusításra is alkalmas lesz a terület, amely régi igénye a környéken élőknek.

A területen helyet kap egy sétány pihenőpadokkal, amely a Szent István parkot keresztben átszelő tengely folytatásaként épül meg. A sétány két oldalán padok, ivókút és piaci árusításra őstermelőknek biztosított asztalok kerülnek elhelyezésre.

„A sétányra merőlegesen parkolókat alakítunk ki, első ütemben 14-et és, egy mozgássérült helyet, második ütemben további 24-et, amely megkönnyíti a lakótelepen gépjárművel rendelkezők életét. A terület hétvégenként lezárható, ilyenkor akár az egész területen őstermelői piacként üzemelhet” – olvasható Dióssi Csaba polgármester Facebook-oldalán.

Sokakban felmerül a kérdés, így rögtön írjuk is, hogy fakivágással nem jár az építkezés, annak érdekében, hogy árnyékos legyen a terület, 14 nagy lombkoronát növelő fa ültetését tervezik ősszel.

A vízelvezetés helyben megoldott, a burkolt területet övező zöldfelületbe fogják az esővizet elvezetni. Ide cserjéket ültetnek, hogy minél hamarabb elpárologhasson, hasznosulhasson az esővíz.

Előző cikkSzombaton Baba-Mama börze a kispiacon
Következő cikkDunakeszi zenészei a Stég Bisztrónál