Hamarosan nyílik az a büfé, amelyet kimondottan a kutyásoknak szánnak a Duna-parton. A cél, hogy a Mi a kavics helyett ezt használják majd. A tulajdonosnak eddig sem volt baja az ebekkel, de azt mondja, hogy így tisztább lesz a helyzet.

Miért lesz külön kutyás büfé? – kérdezzük a Mi a kavics és a majdani Stég egyik tulajdonosát, Bondár Viktort. 

  • Jelenleg a Mi a kavicsba is be lehet jönni kutyával, de az lesz a cél, hogy a jövőben ide ne, oda pedig igen. Bár én úgy gondolom, hogy helyes, hogy szájkosárral illetve pici kutyákkal eddig is be lehetett jönni – természetesen, ha az önkormányzat ezt korlátozza, akkor betartjuk. A pályázat különben nem “kutyás büfére” volt kiírva, hanem egy újabb vendéglátóipari egységre a strandon. A kutyás titulus utólag került hozzá, mivel az van a kutyás strandhoz a legközelebb, tehát annak a büfének ki kell szolgálnia a kutyásokat. Olyan terv egyelőre nincs, hogy ott bármilyen kutyákkal kapcsolatos szolgáltatás üzemelne, csak annyi, hogy kutyával be lehet majd menni.
Stég

Mi lesz a különbség a Mi a Kavics és a Stég között? 

  • Azt szeretnénk , hogy az új hely legyen egy kicsit magasabb színvonalú, mint a másik kettő. Mi nem szeretnénk a Kavicsot megismételni 100 méterrel arrébb, például nem lesz hot dog itt is, meg ott is. Oda mexikói és mediterrán konyhát álmodtunk meg. Sajnos a koronavírus miatt elment a szezon, nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Kinyitunk télen, ami nem egyszerű. Lesz egy “buborék” a konténer mellett, ami téliesítve és fűtve lesz. Egy kicsit egészségesebb vonalat szeretnénk a Stégben képviselni az ételekben és italokban egyaránt. Lesz például cukormentes házi tea.

Mikorra várható a Stég megnyitása? 

  • A kivitelező a tervek szerint két hét múlva teljesen átadja a területet – lassan két hónapos csúszásban vannak. Utána nekünk még körülbelül egy hónap kell berendezkedni, így kb. hat hét múlva nyithatunk.

A Mi a kavicsnál népszerűek a bográcsos hétvégék illetve a grilles esték, ilyenek lesznek a Stégnél is?

  • A zene inkább jazzes lesz és a programok is inkább könnyűzeneiek lesznek. Inkább az idősebb korosztálynak szeretnénk kedvezni.
Stég

Néhány szó a pályázatról

Az önkormányzat írt ki újabb vendéglátóipari egységre pályázatot. A helyet adták (mint a két korábbinál) és a nyertes vállalkozó lelakhatja a díjat, de maga a hely azonnal az önkormányzat tulajdonába kerül. A Stégnél a bérleti jogot nem 10, hanem 15 évre vásárolták meg, ez némileg kedvez az üzemeltetőnek.

Előző cikkHazaküldhetik, ha nincs önnél személyi igazolvány, szigorítottak a szálláshelyeken
Következő cikkNem aprózta el a kormányfő, Orbán Viktor 80 ezret ígért a nyugdíjasoknak