Közel 4000 db cserje kerül kiültetésre, nagyobb örökzöldek alkotják a térfalat a házak felé, alacsonyabb virágos – illatos cserjék pedig a sétálóutak mentén kerül elhelyezésre. 33 fát is ültetnek a Kőrösi iskola melletti megújított parkba.

33 fát ültettek a Kőrösi iskolánál lévő megújult parkba, ráadásul egy csörgőfát még át is ültettek. Páfrányfenyő, júdásfa, különböző fajtájú díszcseresznyék, díszalmák, tulipánfa, hársak, sárga levelű juharok, oszlopos gyertyánok kerültek a volt KRESZ-park területére.

Tóth Eszter főkertész tájékoztatása szerint december 8-a körül szeretnének végezni, mert szorítja őket az időjárás is. Ahogy a Postnak írta: jelenleg geotextilt terítettünk a földre, a jövőbeni fenntartás megkönnyítése céljából, hogy ne törjenek át a gyomok, ebbe vágjuk bele a növényeket, majd a kiültetés után mulccsal – fenyőkéreggel borítjuk a felületet. Ami esztétikus és jelentősen hozzájárul a most elültetett növényzet téli védelméhez.

A házakban lakóktól most azt kérik, hogy vegyék figyelembe, a park teljes területe munkaterület. A füves területeket előkészítették a tavaszi fűmagvetésre, jó lenne, ha meg tudnánk így őrizni, szemétmentesen, szépen elgereblyézve. Kérik a kutyát tartó gazdikat, főleg póráz nélkül ne engedjék be a területre az ebeket!

Mindez azért érdekes, mert a bírálók szerint nagyon lassan halad a munka és volt, hogy látszólag egészséges fákat is kivágtak a sportkör érdekében. Tóth Eszter szerint kertészeti szempontból több mint korrekten jártak el. A parkot a város fogja gondozni. Az öntözőhálózatot kiépítették, az öntözőfejek beállítása maradt tavaszra. Első 3 évben nagyobb figyelmet és energiát fordítunk a fenntartásra, hogy minél hamarabb beálljon a park növényállománya, megerősödjenek a cserjék, összeérjenek a kiültetett foltok.