Unokázós csalókat fogtak el Angliában. A férfi és nő Liverpoolban éltek és innen irányították a bűnszervezetüket. Tíz elfogatóparancs van érvényben ellenük.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is kereste azt párt, akik magyarországi idős emberek kifosztásából éltek Angliában. A rendőrség azt írja, hogy a 34 éves férfi a 30 éves nővel közösen a szigetországból irányított egy olyan bűnözői csoportot, amely unokázós csalásokra specializálódott. Az elkövetők Angliából telefonáltak idős sértetteknek, azt színlelve, hogy az unokáikat baleset érte. A sértettek több százezer vagy akár milliós nagyságrendű összegeket adtak át azoknak a futároknak, akiket a bűnszervezet vezetői irányítottak a becsapott emberek magyarországi lakcíméhez.

Az európai elfogatóparanccsal is körözött személyek felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztálya kezdte meg a Pest megyei rendőrökkel együttműködve. A magyar fejvadászok a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül vették fel a kapcsolatot a brit NCA UKICB Célkörözési Egységével. A z angolok november 22-én azonosították a célszemélyeket, majd a bűnözőket a liverpooli lakásukban elfogták.

A férfi és a nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.