Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián.

A keddi döntőben a világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz a táv nagy részében vezetett és fölényes győzelmet aratott, az ötkarikás újonc Varga pedig óriási hajrával, szoros befutó után kaparintotta meg a második helyet.

Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett.

Olimpián legutóbb 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Kopasz Bálint a futam után arról beszélt, hogy nem nézett senkit, csak ment előre, és jól jött neki a hátszél is. Varga Ádám nagyon szerényen azt mondta, hogy nem is ő volt erős, hanem a többiek fáradtak el.

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert kajak kettesek 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

Az ötszörös ötkarikás bajnok, 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

A bronzérmes magyar páros arra panaszkodott, hogy nagyon billegett a hajójuk, ami korábban nem fordult elő.

Kajak 200 méteren a dunakeszi születésű, jelenleg az UTE-ban versenyző 26 éves, háromszoros Európa-bajnoka, friss Eb-ezüstérmese, Lucz Dóra ezúttal nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, végig a középmezőnyben haladt és hatodikként ért a célba.

Előző cikkTükröt kapott egy balesetveszélyes hely Dunakeszin
Következő cikkLucz Dóra olimpiai 6. helyét értékeljük dunakeszi nevelőedzőjével