Talaj-előkészítő munkálatokat végeznek az új Szent István Általános Iskola területén. Az alapozás a jövő héten, azaz október 5-én indulhat. A tervek szerint szerkezetkészen január 31-én áll majd az épület.

Szent István látványterv

Ez egy nagy, de nem bonyolult épület – jellemezte a Postnak az új Szent István iskolát Metzger László. Az építésvezető szerint most talaj-előkészítő munkálatokat végeznek. Utakat alakítanak ki a munkaterületen, hogy az esetleges esők idején is tudjanak dolgozni. A szakember most úgy becsüli, hogy a Repülőtéri úton járók október 20-a környékén láthatnak majd kézzel fogható dolgokat. Akkor, az alapozás megkezdése után 2 héttel, már kisebb betonoszlopok állnak majd ki a földből.

Szent István iskola
Szent István iskola alapozás előtt

Szerkezetkész állapotban január 31-én lesz az épület, az iskola és a hozzá kapcsolódó sportcsarnokkal is meglesznek addigra. Utána jöhet a falazás, majd pepecselős beltéri munkálatok. Akkor dől majd el, hogy mennyire lesz tetszetős az új Szent István, amelynek immáron 24 tanterme lesz.

Szent István, alapkőletétel

Az alapkövet egyébként szeptember 5-én tették le. Az épületet három oktatószárny és egy aula alkotja majd, a tantermek kiegészülnek kiszolgáló szertárakkal, igazgatási és nevelőtestületi helyiségekkel.

Az iskola mellett egy átjárón keresztül közelíthető majd meg a sportcsarnokméretű tornaterem.

A több mint 1000 négyzetméteres csarnok belmagassága 10 méteres, így nemcsak a testnevelési órák megtartására, hanem egyéb sportágak oktatásának, edzéseinek, alsóbb osztályú versenyeinek lebonyolítására, diáksportra, szabadidősportokra is alkalmas lesz. Emellett önkormányzati rendezvények, koncertek is tarthatóak majd benne.

Az új suli állami pénzből, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épül. A kivitelező a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium, az előbbi cég vezetésével.