Apróságok, de annál népszerűbbek – talán így tudnánk összefoglalni azokat a témákat, amik az elmúlt napokban vitték a prímet a közösségi média helyi vonatkozású felületein. Festés, piknik park, meglepetés, kültéri pingpongasztalok és növénymentő láda. Ha lemaradt ezekről, most megmutatjuk őket.

Növénymentő láda

Nem hallott még ilyenről? Pedig létezik. Dunakeszin ráadásul nem is egy. Három ilyen ládát gyártott le a az elmúlt időszakban a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. Az egyik Alagligeten, a közösségi komposztáló mellé, a másik a Kazinczy utcai űrhajós játszótérhez, a harmadik meg a Tóvárosba, a játszótér hátsó kerítése mellé került.

“Amelyik növény felszaporodott, abból ennek a kezdeményezésnek köszönhetően másoknak is tudunk adni. El lehet vinni ezekbe a ládákba, és akinek pedig szüksége van rá, haza tudja vinni” – nyilatkozta a Postnak Sipos Dávid alpolgármester.

Új pingpongasztal a Fazekasba

Nyíri Márton alpolgármester még korábban, az első kerékpártároló átadóján jelezte, hogy itt nem áll meg a fejlesztések sora. Azóta egy újabb fedett kerékpártárolót is kialakítottak, és a régi, finoman szólva is elhasználódott kültéri pingpontasztalok helyére újakat vásárolt az önkormányzat.

🏓🏓ISTEN VELED RÉGI, ISTEN HOZOTT ÚJ – Ma megérkeztek a Fazekas suliba az új, kültéri ping-pong asztalok. A régi,…

Közzétette: Nyíri Márton Dunakeszi Város Alpolgármestere – 2024. június 7., péntek

Interaktív táblát kapott a Széchenyi iskola és az alsói klubház

Farkas Tamás, a Hikvision magyarországi képviseletének munkatársa és Benkő Tamás önkormányzati képviselő meglepetéssel érkezett. Klajkó Katának, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatójának és Sümegi Miklósnak, a Dunakeszi Alsó Fejlődéséért Kulturális Egyesület (DAFKE) elnökének adták át az interaktív táblákat.

Farkas Tamás, a Hikvision magyarországi képviseletének munkatársa, Klajó Kata, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója és Benkő Tamás önkormányzati képviselő

“A két szervezet vezetőjének egy-egy vadonatúj interaktív kijelzőt adhattunk át, ezzel támogatva az oktatás-nevelés eszközeinek technológiai modernizálását, bővítve – például – a többirányú kommunikáció, az interaktív tanulás, a prezentálás vizuális lehetőségeit” – mondta Benkő Tamás képviselő.

Farkas Tamás, a Hikvision magyarországi képviseletének munkatársa és Benkő Tamás önkormányzati képviselő viszi fel a klubházba az új interaktív kijelzőt, mellettük Sümegi Miklós, a DAFKE elnöke

A város új sztárja: a lefestett trafó

“Akik jártak valaha a Szent Mihály-templom környékén, és a napokban is arra sétáltak, azok talán azt is hihetik, hogy eltévedtek. Rá sem lehet ismerni a környékre. Rendezett parkolók, gyönyörű virágok, fű, bokrok, és ez a korábban borzalmasan csúnya elektromos szekrény pedig valami gyönyörű lett” – nyilatkozta a Postnak ottjártunkkor Nagy Magdolna. “A férjem már kétszer is erre sétált, annyira tetszik neki” – egészítette ki a hölgy.

Jöjjenek el, nézzék meg a Szent Mihály teret. Sokan és sokat dolgoztak rajta, hogy ez a történelmi városrész is megszépüljön 💙💚 KÖSZÖNÖM! Haladunk tovább! #SzeretünkDunakeszi #Csapatmunka

Közzétette: Szabó József – Dunakeszi önkormányzati képviselő – 2024. június 4., kedd

“Nagyon örülök, hogy ennyire pozitív a fogadtatása a tér felújításának. Régi vágyam volt, köszönöm mindenkinek, aki segített ennek a megvalósításban. Külön köszönöm a Vertigo Murals alkotói csapatának, hogy a trafó festésénél ilyen hihetetlenül csodásan meg tudták valósítani az elképzeléseinket” – nyilatkozta Szabó József önkormányzati képviselő.

A lefestett trafó a város új kedvence

Közösségi piknik park készült Alagligeten

“Tóth Eszter főkertész asszonnyal és Dióssi Csaba polgármester úrral az volt a fő tervezési szempontunk, hogy a kicsiktől a nagyobb korosztályig, tulajdonképpen még a felnőttekre is gondolva egy olyan parkot alakítsunk ki, ahová ki lehet jönni piknikezni, beszélgetni, akár szülinapozni is” – nyilatkozta a képviselő.

Piknik park nyílt Alagligeten

A Napsugár Bölcsőde mellett elkészült két különböző kis házikó, egy családi libikóka, egy napvitorlás, függőágyas rész és egy kültéri makaó mászóka is.

Előző cikkA választás legfontosabb tudnivalói egy helyen
Következő cikkVálasztás óráról órára