Az első ilyen bált tartották Dunakeszin, mármint olyat, amelyen jellemzően a helyi vállalkozók vettek részt. Belépő nem volt, de jótékonykodni lehetett. A műsor egyes elemei pedig kimondottan látványosra sikeredtek.
Sonka, libamáj, lazac az előételek közt, fácán a levesek közt, borókás kacsamell a főételnél – csak néhány a feltálalt fogások közül, de, aki a népiesebb ételeket kedveli, annak jutott pörkölt is. Tapasztalatunk szerint a vendégek elégedettek voltak, ebben tehát semmi hiba nem volt a I. Dunakeszi Vállalkozók Bálján. Később különleges műsort is figyelhettek a vendégek, ahogy 23 óra után jöhetett a parti “ereszd el a hajam” része is.
Akikkel beszélgettünk, azok azt mondták, hogy örültek ennek a találkozási lehetőségnek, hiszen Dunakeszi már nagyobbacska városnak számít, és eddig ismeretlen vállalkozók ismerkedhettek meg egymással.
Természetesen voltak köszöntők is. Tuzson Bence arról beszélt, hogy Dunakeszi nem Budapest külvárosa. Meg tud állni a maga lábán. Ehhez munkahelyek kellenek, és értelemszerűen vállalkozó kedvű emberek. Az országgyűlési képviselő utalt arra, hogy korábban, mint ügyvédi iroda vezetője cégekkel is dolgozott és ezért tartja fontosnak, hogy támogatni kell a vállalkozókedvet. Mint államtitkár arról beszélt, hogy az ország, és egy adott település gazdasági erejét a multinacionális vállalkozások mellett az erős alvállalkozók adják.
Beszélt még Hild Imre is a szervező, a Természetesen Dunakesziért Egyesület nevében. Ő egy Amerikából 20 évvel ezelőtt hazatelepült üzletember, aki főleg startupvállalkozásokkal foglalkozik és nem utolsó sorban Dunakeszin lakik, ezért célja a helyi vállalkozói közösség kialakítása is. Szólt még helyi vállalkozói expó megszervezéséről és V4-ek programokról is.