A zero waste filozófián alapuló csomagolásmentes boltok száma egyre növekszik. A szomszédos Fótot is elérte ez a szemlélet, hiszen májusban nyílt meg a Czifra Cekker csomagolásmentes bolt a Dózsa György úton. Toldi Ágnes tulajdonost kérdezte a Fótinfó, aki elmondta, hogy a dunakeszi vásárlókat is számításba vették.

Részlet az interjúból: “Nem Fóton élünk, hanem a szomszédban, Veresegyházon.  A családunk jó néhány éve igyekszik minél kevesebb hulladékot termelve fogyasztani, élni. Korábban a férjemmel együtt a kereskedelemben dolgoztunk, így adott volt, hogy a kereskedelmi tevékenységünket és a környezettudatosságunkat ötvözzük. A COVID alatt megszűnt a munkahelyem, váltanunk kellett. Gondoltuk, hogy lépünk egy nagyot, és megnyitjuk az üzletünket itt Fóton. Azért esett Fótra a választásunk, mert nem akartunk sem a gödi, sem a gödöllői csomagolásmentes boltnak a vetélytársa lenni.  Reméljük, hogy Veresegyházáról, Dunakesziről, Mogyoródról és Csomádról is érkeznek hasonló beállítottságú vevők.  Nagyon szerencsés a bolt elhelyezkedése, hiszen a Dózsa György úton pont az üzlet előtt áll meg a távolsági busz, így sokan benéznek hozzánk, akik busszal közlekednek.

Célunk, hogy terjesszük a zero waste látásmódot. Nem kell aszkéta életet élni ahhoz, hogy sokkal tudatosabb, környezet- és pénztárcabarát megoldást válasszunk a hétköznapokban. Itt mindenki annyit vásárol az adott termékből, amennyire éppen szüksége van. Egyedülálló nyugdíjasok is megveszik a pár dekagrammot, nincs minimum adag. Mindenki jól jár, mivel nem keletkezik kidobott élelmiszer, mindenki annyit vesz, amennyit elhasznál.”

A teljes cikket itt olvashatják.

Előző cikkVIDEÓ – Lakhatatlanná vált egy kigyulladt családi ház Dunakeszin
Következő cikkHallgassa meg élőben, mit gondolnak rólunk, magyarokról