Tesztelte z új dunakeszi kerékpárutat a Flowcycle szakújság. Elégedettek voltak. A legfontosabb megállapításaik következnek.

Az új út, ami a hídtól egészen a Dunakeszi déli részén található körforgalomig halad, nem csak tükörsima lett, de bőven van olyan széles (3,3 méter), hogy biztonságosan elfér egymás mellett akár három bringás is. Magyarul, végre egy olyan bringaút épült, amin haladni is lehet, és ottjártunkkor egyáltalán nem éreztük száműzetésnek a használatát – írja a Flowcycle elemzése.

Dunakeszi egy nagybetűs látnivalót kapott az új kerékpárútszakasz személyében, hiszen a Duna eddig rejtett ártéri mezején, még mindig széles és tükörsima kerékpárúton tekerhetünk el a Katonadombig.

ÉS AMI A LEGJOBB AZ EGÉSZBEN: EZ TÉNYLEG CSAK A BRINGÁSOKÉ.

Igen, az új kerékpárútnak köszönhetően végre gyorssá és biztonságossá vált a kerékpáros közlekedés Budapest és Dunakeszi között, így biztosak vagyunk abban, hogy a két település között már közép-hosszú távon is ezrek fogják kipróbálni, milyen bringával munkába járni. Legalább ennyire jó, hogy Dunakeszi nem csak egy mezei bringautat kapott, hanem ártéri látványosságot, amihez muszáj kerékpárra pattanni.

Előző cikkA furaság nézőpont, egy könyv azoknak a tinédzsereknek, akik kilógnak a sorból
Következő cikkAz kaphat kedvezményes zöld hitelt, aki valóban megújuló energiát használ