Megváltoztatta a BKK a közlekedési applikációjának nevét. Megszűnik a FUTÁR applikáció, helyette jön a BudapestGO.

A dunakeszieket annyiban érinti a változás, hogy ezentúl az elővárosi vasutak is benne lesznek/vannak a szolgáltatásban, tehát ha városunkban száll fel a vonatra, azt is nyomon lehet követni.

Az új alkalmazás már nem csupán utazástervező, az applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről – – írja a BKK honlapja.

A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is.

A jegybemutatás is nagyon egyszerűvé válik. A widget funkció használatával a megvásárolt jegy kirakható a telefon főképernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható. A BudapestGO semmit sem felejt el, és időben szól mindenről, például a bérlet lejárta előtt 2 nappal emlékeztet a fordulónapra is.

A BKK azt ígéri, hogy márciusban jönnek az időalapú jegyek.

A BudapestGO applikációt várhatóan napokon belül mindenki elérheti, bevezetése fokozatosan történik. Az új alkalmazás ingyenesen letölthető lesz a Google Play áruházból és az App Store-ból.

Azok a felhasználók, akik már okostelefonjukra telepítették a FUTÁR applikációt, elegendő frissíteniük a régi alkalmazást.

Azt már csak mi tesszük hozzá, ha külföldiként érkezünk egy nagyvárosba, akkor az ottani közlekedési szolgáltató nevére keresünk rá, nem az adott városéra, ha pedig a magyar utazókhoz beszél a BKK, akkor miért külföldi szót választott applikációja nevének?

Előző cikkÚjabb magyar olimpiai érem Pekingben, videózás után vették el Liu Shaolintól az aranyat
Következő cikkValószínűleg lesz szóbeli érettségi az idén, petíciót írtak ellene