Nemzetközi oktatási csereprogram Dunakeszin. Városunkban fogadták a KONELI Alapítványi Általános Iskola által szervezett, az 5 napos Erasmus program keretén belül érkezett vendégeket. Spanyolul, törökül és portugálul köszöntötték őket.

Dunakeszi egy több mint ezeréves helytörténeti múltra visszatekintő város, amely az elmúlt 15 évben dinamikus fejlődésen ment keresztül. A város számára fontos, és támogatja, hogy a helyi közoktatási intézmények ne csak helyben vagy országosan építsenek ki kapcsolatokat, hanem ha lehetséges, akkor nemzetközi szinten is. Erre pedig az Erasmus program egy fantasztikus lehetőség – mondta köszöntőjében Pethő Krisztián Dunakeszi nevében.

Az önkormányzati képviselő, aki spanyolul, törökül és portugálul is mondott egy-egy üdvözlő mondatot, ecsetelte még azt is, hogy a programot a Radnóti Miklós Gimnázium is örömmel használja ki. Erre törekszik a Fazekas Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola is. Éppen ezért nagy büszkeség a város számára, hogy már a KONELI Alapítványi Általános Iskola is csatlakozott ehhez a programhoz. A politikus beszélt arról is, hogy “van egy csodálatos sportrepülőterünk, egy világhírű lovassporttelepünk Alagon, itt a közvetlen szomszédunkban pedig a Limes vonalhoz tartozó római erőd múzeuma”. Ezt egyébként a résztvevők, diákok és tanáraik is megtekintik majd.

A vasárnap kezdődött rendezvény 5 napos, a Nyíltvízi Evezős Központban tartják, és ezalatt többek között ellátogatnak a már említett erőd mellett Budapestre és Szentendrére, továbbá iskolalátogatáson vesznek részt a KONELI iskolában. A csereprogram folytatásaként 2022 tavaszán a magyar diákoknak és tanároknak is lehetőségük lesz elutazni Portugáliába és Spanyolországba, ősszel pedig Törökországba.

Előző cikkMegvolt a napi 5 keszeg, horgászok vallomásai a szenvedélyükről
Következő cikkSzombathelyre mehetnek tanulni a tehetséges dunakeszi sportolók