Korábban írtunk arról, hogy tavasszal családi egészségügyi szűrőnapot tartanak, ami viszont újdonság, hogy egy űrlapon keresztül már most jelezhetik, melyik szűrésekre tartanának igényt.

Dióssi Csaba polgármester úgy nyilatkozott, korábban nagy sikere volt a szenior szűrőnapoknak, azonban az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése minden korosztálynak fontos. “Ezért foglalkozunk önkormányzati szinten is azzal, hogy szűrőnapokkal segítsük a megelőzést. Hiszen a beszéd kevés, ha a cselekvés elmarad” – mondta korábban a polgármester.

Dióssi Csaba és Dr. Nagy Róbert a hematológiai készülék átadásakor. A készülék lehetővé teszi, hogy a gyermekorvosi rendelőben kiderítsék, vírusos vagy bakteriális megbetegedésről van-e szó.

A bőrgyógyászat és a kardiológia vezet

Jövő tavasszal tehát családi egészségügyi szűrőprogramot szerveznek a dunakeszieknek.

Biztosítanak szűrővizsgálatokat nőknek, férfiaknak és gyermekeknek.

Utánakérdeztünk az önkormányzatnál, és a kérdésünkre elmondták, hogy szeniorkorosztályban a kardiológiára, a családi szűrőnappal kapcsolatban a bőrgyógyászati szűrésre van a legnagyobb igény.

Terveznek többek között kardiológiai vizsgálatot, méhnyakszűrést, bőrgyógyászati és melanomaszűrést, szájszkenneres digitális szájüregi szűrést. A teljes listáért kattintson ide. A megfelelő kapacitás biztosítása érdekében a szervezők azt kérik, hogy jelöljék be, mire tartanának igényt.

Előző cikkIngyen utazhatnak Új-Zélandra a dunakeszi diákok a Kőrösi Csoma Sándor-program új pályázatával
Következő cikkKincsek karácsonyra, ráadásul jó áron? – Jöjjön el a Kacatosra