Elképesztően jó szakmai munka zajlik Dunakeszin, ami az atlétikát illeti. Ne mi mondjuk, hanem Baji Balázs, aki szombaton részt vett a megújított futófolyósó átadásán. A világbajnoki bronzérmes atléta gyorsinterjút adott a Postnak, de megszólalt a VSD elnöke is.

Temesvári István és Baji Balázs

Nagyon örül, hogy Dunakeszin az eddigi nagyszerű eredmények mellett most már ilyen komoly infrastrukturális fejlesztés is van – mondta a Postnak a 2017-es világbajnokságon bronzérmet nyert atléta. A “civilben” állatorvos atléta tavaly szeptemberben, 32 évesen vonult vissza az élsporttól. Jelenleg a MOB sportolói bizottságának az elnöke így értehető a lelkesedése. Baji Balázs úgy látja, hogy a fiatalok és a felnőttek is “elképesztően jó szakmai munkát végeznek Dunakeszin (múlt hétvégén 3 ezüstérem az országos fedettpályás bajnokságról) amihez szinte dukálnak a jobb körülmények.

Az atléták szakmai stábja

A volt gátfutó azt üzente a fiataloknak, hogy bár nem mindenkiből lesz bajnok, de “jó és boldog pillanatokat lehet átélni az edzéseken és versenyeken”. Olyanokat, amelyek “egész életre szóló emléket jelentenek majd”.

A VSD fiataljai a dobogón

Az avatón megkérdeztük a VSD elnökét is a beruházásról. Temesvári István örül annak, hogy multifunkciós csarnok épült, amely majdnem minden sportágra használható. Négy sportágban pedig nemzetközi minősítést is kapott, ez a kosárlabda, röplabda, vívás és tollaslabda.

Vívás és korfball

Az új létesítményben egyébként céges találkozók és kisebb koncertek is megrendezhetők, ezek a költségvetést támogató programok lehetnek. A csarnokot a városi sportegyesület használhatja és a Dunakeszi Városi Sport Kft. az üzemeltetője és fenntartója.

Előző cikkEnnek a városnak sportos élete van, avagy az új sportcsarnok megépülésének kalandos története
Következő cikkA hétfő nagy változást hoz a maszkhasználatban