Dupla átadó volt ma a Magyarság pályán. Először a megújított futófolyósót adták át, majd a 2 milliárdos sportcsarnokot. Az utóbbiban 4 sportág tarthat nemzetközi versenyeket, de a pálya alkalmas másodosztályú kézilabda és futsal-mérkőzésekre is.

35 sportfejlesztést végeztünk Dunakeszin, sportcsarnok, kerékpárút, szabadtéri tornapark – sorolta Tuzson Bence a felújított futófolyósó átadóján. Az országgyűlési képviselő megemlítette azt is, hogy ez nem baj, sőt, hiszen a VSD-nek 3500 aktív tagja volt.

Itt jegyezzük meg, hogy

a VSD felnőtt atlétái a múlt hétvégi fedettpályás magyar bajnokságon 3 ezüstérmet nyertek.

Ezen az avatón is beszélt Dióssi Csaba, de mi inkább a sportcsarnok szalagátvágása előtt mondott köszöntőjéből idézünk. A polgármester kalandosnak nevezet a sportcsarnok megépítését. Felidézte, hogy 2012 előtt csaknem eladta a MÁV ezt a területet, de végül is sikerült megszerezni a város számára. Aztán a város telkeket is vásárolt a Magyarság sportpályához, ezek egyikén áll a most átadott csarnok.

A maga is sportos városvezető érezhető szenvedéllyel beszélt a megvalósulásról, 2012, 2016, 2017, 2019, sorolta az évszámokat, összegeket, egyeztetéseket, nevezzük nevén lobbizásokat, egyben jelezte, hogy még nincs vége az építkezésnek, parkoló és további öltözők is létesülnek majd.

Mint kiderült, a csarnokban 4 féle sportág tarthat nemzetközi versenyeket: röplabda, kosárlabda, tollaslabda és a vívás. A pálya alkalmas NB I/B-s kézilabda és futsal-mérkőzésekre is.

Előző cikkEzek az emberek 9 napja még ugyanúgy keltek mint mi, a dunakesziek adományát vitte a határhoz a jármű oktató
Következő cikkMultifunkciós a sportcsarnok, két fontos embert kérdeztünk az új létesítményről