Egy doktornő és a egy korábbi mentős mentette meg a hétvégén annak a dunakeszi újszülöttnek az életét, akinek a kórházból hazatérve megállt a légzése. Újra kellett éleszteni a szakorvosi rendelőben. A Post tudott beszélni a gyerek édesanyjával, aki ma már valamivel nyugodtabban válaszolt hétfőn reggel a kérdéseinkre.

  • Milyen állapotban van a pici?

Amennyire meg tudom ítélni jól van. Születése óta, mert koraszülöttként érkezett a világra, már gyarapodott. Immár 2350 gramm és 47 centis.

  • Nem akarom felzaklatni, így csak óvatosan kérdezzük a hétvégi ijedelemről, mi történt?

Amikor hoztuk haza leállt a légzése. Nagyon megijedtem. Szerencsére a párom gyorsan kihozott a pánikból, így tudtam levegőt fújni a szájába és azonnal elindultunk a rendelő felé.

  • Honnan tudta, hogy mit kell csinálni?

Meg a munkahelyemen voltam elsősegély-tanfolyamon, de az ugye felnőtteknek való volt. Aztán mielőtt kiengedtek a szülés után kiengedtek bennünket a kórházból, akkor is mutatták, hogy légzésleállás esetén mit kell tenni. Szerencsére mindent meg tudtam csinálni. Tudja a lányomért mindent megtennék, nem engedhettem meg magamnak, hogy tovább pánikolok.

  • Az újsághírek szerint itt ketten is segítettek aztán a dunakeszi szakorvosi rendelőben.

Egy doktornő csinálta az újraélesztést és egy korábbi mentős segített neki. Nagyon köszönöm a helytállásukat. Örökké hálás leszek nekik.

  • Most ugye bent vannak a kórházban?

Igen, most ez a megnyugtató számunkra, azt gondolom, hogy egy darabig itt maradunk. Abban reménykedem, hogy vele maradhatok.

 

Előző cikkAz év pedagógusa megmondja, milyen a jó pedagógus
Következő cikkNem csak a zene szól