Elkészült az új városi buszközlekedés menetrendjének tervezete, amelyet a korábbi menetrendhez hasonlóan most is társadalmi egyeztetésre bocsát az Önkormányzat. Az Önkormányzat két hétig várja a lakosok véleményét az új buszmenetrend tervezettel kapcsolatban.

4202_buszmegallo_tabla

Dr. Thoma Csaba képviselőt idén ismét megbízta az Önkormányzat, hogy közösségi közlekedésért felelős önkormányzati biztosként vizsgálja felül a közlekedési koncepciót, és egy új menetrendet dolgozzon ki. Az augusztusig beérkezett észrevételek alapján készült el az új menetrend.

Dr. Thoma Csabát kérdeztük arról, hogy:

Mik a szignifikáns különbségek a régi és az új menetrend között?

A mostani rendszerben három helyi járat közlekedik, amelyek kiinduló és végpontja a Dunakeszi vasútállomás. A három járat – a körjárat, az alsói és az alagi járatok megmaradtak, most azonban egy negyedik útvonalat is kialakítottunk, amely a Révdűlőt köti össze az alagi temetővel illetve a repülőtérrel. Ezáltal megvalósul a Temető és a Repülőtéri úti ipari park kapcsolata a város északi része felől, továbbá a Fazekas iskola és az új uszoda is elérhető lesz a város nagy lakosságszámú lakóparkjaiból és lakóövezeteiből. (Alagliget, Toldi-Dombliget, Tóváros és Révdűlő).

A  csúcsidőben óránként, egyébként pedig másfél óránként közlekedő Tesco járatoknak köszönhetően a vasúti felüljárón keresztül, a Fóti út-Szent István utca-Fő út irányában is összekötjük a város két végpontját, lehetővé téve több iskola és városi intézmény elérését. Az áruházzal megegyezett a város, hogy hasonlóan az Auchan járatokhoz, ezeket is igénybe lehet venni bármilyen városi utazáshoz.

További újdonság a hétvégi közlekedés jelentős átszervezése. A bevásárló járatok szombaton egész nap közlekedni fognak, ezt kiegészíti néhány városi járat is, a megtett útvonal hossza tehát többszöröse lesz a mostaninak, vasárnap pedig két vonalon is közlekedni fognak városi buszok. Hétvégén a már említett 4. sz. járat hosszabb útvonalon fog járni, bekapcsolva a közlekedésbe a Barátság út környékét is. A járat a Dunaparthoz, illetve ellenkező irányban a Temetőhöz való eljutást és hazajutást teszi lehetővé, valamint érinti a megépítésre kerülő uszodát és a Dunakeszi gyártelep vasútállomást is. A városban sok kisgyermeket nevelő család is van, akiket hétvégén vidékről vagy Budapestről meglátogatnak a nagyszülők. Rájuk is gondolva, szombaton és vasárnap busszal is elérhetővé tettük a vasútállomásokat.

Összességében több járat, hosszabb útvonalak, és a város végponjainak összekapcsolása jellemzi az új menetrendet.

Előző cikkDunakeszi hálás rendőreinek, hogy megvédik Magyarország értékeit!
Következő cikkNovember 21.| Bababörze a Művelődési Központban