Megsérült Szabó Nikolett lova a Nemzeti Vágta előtt, így a versenyre kvalifikált dunakeszi lány cserelóval próbált meg versenyezni. Az előfutamát megnyerte, de a nehéz talaj, és mert az új lova még nagyon tapasztalatlan, feladták a versenyt. Nem mertek megkockáztatni egy komolyabb balesetet.

Fotó: Nemzeti Vágta

Remek versenyzéssel nyerte meg szombaton előfutamát Szabó Niki a Nemzeti Vágtán. Kevés különbséggel, de elsőként haladt át a célvonalon. A már tavaly is versenyző dunakeszi lány lova azonban másnak tűnt, mint korábbi paripája – ez a laikusoknak is feltűnt. A ló ugyanis rendkívül szélesen vette a kanyarokat, ennél pedig Niki jobb lovas. A Postot Niki édesapja tájékoztatta a fura körülményekről.

A 2016-ban szépen futó My Colt Medál sérülése miatt csütörtökön lovat kellett váltanunk – írta Szabó Tamás a lapunknak. Az új ló Bodza három másik lovassal be sem tudott jutni az előselejtezőkből a vágtára így csütörtökön ki tudtuk bérelni a gazdájától. Medál sérülése miatt ez volt az egyetlen esélyünk az indulásra. Medál ugyanis  gyulladás csökkentőket kapott, és emiatt nem ment volna át a dopping ellenőrzésen. Gyakorlatilag próba nélkül indult Niki a futamon. Nagyon látszott, hogy Bodzával eddig mi volt a baj. Nem jól fordul így végig kb. 3 pályányival kijjebb ment a faltól. Tempót viszont tartotta a többiekkel és az utolsó kör megkezdésekor tudott újítani és kívülről körbe lovagolva előzték az addig vezető arab telivért. My Colt Medállal győzelmi reményeink voltak Bodzával cél a tisztes helytállás.

Fotó: Nemzeti Vágta

Vasárnap azonban még nagyobb lett a baj. Az éjszakai eső ugyanis teljesen tönkretette a pályát és a szervezők inkább a belső részt tudták úgy ahogy rendbe hozni.  A gyalogos pályabejárás után Nikiék úgy döntöttek, hogy “figyelembe véve a ló képzettségét és a pálya állapotát” inkább visszalépnek. Szabó Tamás a Postnak úgy fogalmazott: ha nem is bukás, de egy komolyabb sérülés erősen benne volt a mély talaj miatt, az esélyek pedig nem voltak akkorák, hogy érdemes legyen kockáztatni akár a ló sérülését, akár a bukást.

Előző cikkVisszaköltözni? Képtelenség! – Az első két hét az új iskolában
Következő cikkKalandparkot ígér az alpolgármester a Duna-partra