A Dunakeszi Feszten is részt vesz a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő kampány csapata. Fruttit és Veggit az Unió is támogatja.

Az Európai Friss Csapat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara francia-belga szakmai szervezetekkel együttműködésben megvalósuló, zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő uniós kampánya, amely a gyerekes családoknak és a 6-18 éves korosztálynak szól. Standjuk lesz a Dunakeszi Feszten. A programot az Európai Unió támogatja.

A program 2021 és 2023 között valósul meg. Célja, hogy a részt vevő országokban további 1-3 százalékkal növekedjen a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a fiatalok, illetve a gyermekes szülők körében.

Magyarországon a napi átlag zöldség- és gyümölcsfogyasztás 304 gramm/fő, ami ugyan emelkedést mutat a korábbi 260 gramm/főhöz képest, de még mindig elmarad az Egészségügyi Világszervezet napi 400 gramm/fő ajánlásától.

Külön érdekesség, hogy a program egyik nagykövete a tokiói olimpián bronzérmet szerzett női pólóválogatott meghatározó játékosa, Gurisatti Gréta.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Előző cikkEgyértelműsítették, hogy hol lesz a Feszt ideiglenes parkolója
Következő cikkMa kezdődik a Dunakeszi Feszt, két kártya és további hasznos információk