Egy járókelőnek tűnt fel múlt pénteken délelőtt, hogy meztelenül sétál egy kisfiú a város egyik utcájában. Mivel vele nem állt szóba, hívta a rendőrséget.

A vegyes járőrpár női tagja – egy 4 és egy 3 éves testvérpár gyakorló anyukája – szólította meg rutinosan az akkor már egy kölcsönpólóban, és a környékről összesereglett felnőttek gyűrűjében zavartan és ijedten álldogáló gyermeket. Bemutatkozott neki, elmondta, hogy rendőr, és megbízhat benne. A kisfiú barátságosan és közlékenyen válaszolt kérdéseire, elárulta keresztnevét és azt is, hogy 4 éves – mint utóbb kiderült idősebbnek mondta magát, mint amennyi, hiszen januárban lett három esztendős.

Azt is elmondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol, a szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak „anya” és „apa” választ tudott adni, lakcímét nem ismerte. A főtörzsőrmester kérésére beült a szolgálati autóba, majd együtt indultak a közeli ügyeletes bölcsődébe, ott azonban nem ismerte fel senki. Míg a rendőrnő az udvaron játszva terelte el a kisfiú figyelmét, társa az intézményvezető segítségével megtudta, ki is ő valójában.

A rendőrök a gyermek édesanyjától megtudták, a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett. A kisfiút épen és egészségesen hazavitték.

A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szentendrén is egyedül sétált egy kisfiú idén áprilisban. Erről akkor a BudaPestkörnyéke.hu elsőként számolt be. Egyedül, elhagyatottan sétálgatott a szentendrei Szarvashegyi úton a 2-3 év körüli kisfiú az úttesten, amikor rábukkantak. Csak a szerencsén, és a segítségére siető rendészeken, civileken múlott, hogy nem történt tragédia.

Előző cikkBeleszólhat a Lime rollerek sorsába, töltse ki a kérdőívet
Következő cikkAnyagi katasztrófa az olimpiai bajnok családjában