Sok, de nem korlátlan mennyiségű veszélyes hulladék adható le október 16-a óta az ÖKO-udvarban. Cégek nem vihetnek ilyen hulladékot a telepre, ahogy más városból sem jöhetnek.

Október 16-án nyílt meg a régi Sweet Point területén (Repülőtéri útnál) az ÖKO-udvar. Erről részletesen is beszámoltunk, leírva, mi mindent lehet leadni.

Azóta több kérdés is felmerült, ennek néztünk utána. Ami a legfontosabb, hogy cégek nem szállíthatják ide veszélyes hulladékukat. A dunakesziek éves limitjét is meghatározták, ezt külön táblázatban rögzítették. Érzékelhetően egy normál háztartásra szabták a mennyiséget. Két példa: 8 gumiabroncs és 200 kg elektronikai hulladék helyezhető el, például öreg tévé, vagy hűtőgép. Ezek egyenként 20-40 kilót nyomnak, de persze vannak nehezebbek is.

Fontos, hogy az érkező be kell mutassa a lakcímkártyáját és a személyi igazolványát, valamint igazolnia kell, hogy a “Hulladékszállítás közszolgáltatási díjat” megfizette (csekk, e-mail, sms, stb).

Szintén hasznos tudni, hogy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. honlapján előzetesen regisztrálhat. A telephelyen egyszerre ketten lehetnek bent, ha esetlegesen sor alakul ki, a regisztráltak előnyt élveznek. Amint felszabadul egy leadó pont, a foglalt időpontot követő első szabad helyre beengedik a regisztráltakat. Ehhez szükséges a foglalt időpontra vonatkozó visszaigazoló e-mail.

Előző cikkDélelőtt tartják az október 23-ai városi megemlékezést
Következő cikkNem ismer majd rá, így nézhet ki a Nyugati pályaudvar környéke