Két év kihagyás után visszakerül a nyári napközis tábor a nyíltvízi edzőközpontba. Megújult, szebb és ismét vízközeli lett.

A teljesen felújított és átépített táborba június 28. és augusztus 13. között turnusonként 150-200 gyerek és 11-12 felügyelő tanár érkezik majd. A táborba az iskolákban és az interneten is lehet jelentkezni.

A szerdai bejáráson Dióssi Csaba polgármester megemlékezett az egy hete elhunyt Roska Péterről is, aki hosszú ideig a főszervezője és a lelke volt a tábornak. “Eddig olyan természetes volt, hogy minden olyan flottul ment. Most sokat kell azon dolgozni, hogy ez idén is így legyen – nemcsak az új helyszín, hanem a vezetésben történt változás miatt is” – mondta.

Rákos Nikoletta megbízott táborvezető arról beszélt, hogy “amit Péter megálmodott és létrehozott a város segítségével, azt folytatnunk kell. A gyerekeknek ez nem csak megőrző. Itt olyan élményekkel gazdagodnak, amilyeneket más nem tud megadni nekik. Sok olyan fiatal jár vissza, aki már nem általános iskolás, mert a családjának tekint minket.”

A terület eredetileg edzőközpont, ennek egy elkülönített részét használják majd a nyáron gyerektáboroztatásra. A létesítményt a Városi Sport Kft. üzemelteti és nyáron csúcsra járatják, sok sportoló és vendég is lesz ekkor. A két funkciót igyekeznek elkülöníteni és ez talán csak az esős napokon okoz majd nehézséget.

Előző cikkTöbb helyen is tűz volt a síneknél Dunakeszin
Következő cikkAstraZenecára várják a jelentkezőket