27. a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Magyarország 100 legjobb gimnáziumának rangsorában. Ez azt jelenti, hogy iskolánk tavalyhoz képest jelentősen előrelépett, 2020-ban a 35. helyre rangsorolták.

A legjobb tíz gimnázium listáját egyébként budapestiek dominálják, két vidéki, a veszprémi Lovassy és a győri Kazinczy fért be közéjük. A Lovassy megcsípett egy első helyet is az alrangsorokban azzal, hogy a diákjai 447 átlagpontot értek el az egyetemi felvételijükön. A legjobb húsz iskola között már majdnem kiegyenlítődik a budapesti–vidéki arány (11:9). Összességében egyébként a vidékiek vannak többen a százas rangsorban, ám inkább a második felében: az első ötvenben 24 budapesti és 26 vidéki található, a második ötvenben azonban a 13 budapestire 37 vidéki jut – olvasható a Eduline cikkében.

A kiadványt a HVG állítja össze, ebben található a 27. helyen a dunakeszi Radnóti Gimnázium.

A rangsort három fő szempont alapján állították össze: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2017-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre, főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

2019-ben egy másik ranglistáról írtunk:

Előző cikkKülönlegesen billegő új busz jár péntektől Dunakeszin
Következő cikkLaptop előtt mosolyog az ember, a kocsiban ülve megüti a guta