Négy busz közlekedik jelenleg Dunakeszin. Péntektől az egyiket lecserélik és egy dízel, de az eddigieknél jóval modernebb áll forgalomba.

Az 1-es és 3-as járaton közlekedik majd az az új busz, amelyet ma mutattak be. Környezetbarátabb, mint az eddigiek. Az üzemeltető, a Sportbusz Kft. vezetője azt mondta a Postnak, hogy “korom lényegében nem távozik a kipufogóból”. A busz különlegessége, hogy megálláskor elbillen, azaz könnyebbé teszik a babakocsival történő le- és felszállást is.

A jármű Berlinből származik, és újszerű állapotban van. Nem mellesleg ott az elektromos buszok miatt adták el. Apropó elektromos busz. Dunakeszin hamarosan tesztelnek egy ilyet. Más kérdés, hogy ez tízszer annyiba kerül, mint a mostani, igaz olcsóbb energiával megy. Az árát azonban csak hosszú évek alatt hozhatja vissza, ha jók a számítások. Mindenesetre a város már készül rá, és kiépített egy elektromos busztöltőállomást is.

Az elektromos buszcsodával is az 1-es és 3-as vonalon találkozhatnak majd körülbelül egy hónapon át, aztán majd meglátjuk.

Előző cikkVáltozik a jövő hétvégi buszközlekedés Dunakeszin
Következő cikkTovábbra is a legjobbak között, 27. a Radnóti gimnázium az országos rangsorban