Augusztus elsején, hétfőn indul és várhatóan szeptemberben készül el a Pálya utca burkolatának teljes felújítása. A munka során a teljes útszerkezet megújul a Kápolna utcától egészen a vasúti aluljáró Budapest felőli oldaláig.

Pálya utca

Az útszakaszt 5 cm mélységben felszedik, új, korszerűbb és stabilabb alapokra helyezik, és 11 cm új burkolatot kap, amely hosszú távon biztosítja majd a kátyúmentes közlekedést. A vízelvezetési-problémák is megoldódhatnak a felújítással, hiszen összesen 24 darab vízelnyelőt építenek be.

A beruházás során az útpálya két szélére kiemelt szegély kerül, ezáltal a meglévő kerékpárút biztonságosabbá válik. A Muskátli utcától a Bojtorján utcáig tartó szakaszon a házak kerítései mentén új járda, a Rozmaring utca és a Muskátli utca közötti szakaszon pedig új, vegyes használatú járda és kerékpárút épül.

Továbbá a káposztásmegyeri vasúti átjáró alatt végre megtörténik a 2013-ban elkészült járda átvezetése. Későbbiekben a Pálya utca felújításának 2. ütemében a Kápolna u. és a Rozmaring utca közötti kerékpárutat újíttatja fel az önkormányzata, melyet pályázati forrásból kívánja megvalósítani.

Az útépítés során nem lesz szükség teljes útzárra.

Augusztus 1. és 31. között félpályás lezárásra kell számítani, az áthaladó forgalmat jelzőlámpákkal fogják irányítani a szakemberek, szeptember 1 és 18. között pedig mozgó forgalomirányítás lesz reggel 9 és délután 4 óra között egyes szakaszokon.

Az önkormányzat kéri az autósokat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, a gyorsabb haladás érdekében kerüljék az említett útszakaszt és válasszanak más útvonalat.

A Pálya utca különleges közlekedési lámpájáról már írtunk. Annak lényege, ha az autós gyorsabban hajt a megengedettnél, akkor automatikusan pirosra vált a lámpa.