Nem erre találták ki a Szép kártyát

szep-kartyak-izles-kerdese

Megszűnhet az idegenforgalmi adó, és kikerülhetnek a Szép kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek, mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára.

Glattfelder Béla szerint felvetődött olyan javaslat, hogy érdemes lenne megszüntetni az eredetileg a helyi turizmus támogatására bevezetett idegenforgalmi adót (ifa) a hozzá járuló állami kiegészítéssel együtt, hiszen az ma már szinte ágazati „különadóvá” vált, és csökkenti a turizmusban lévő forrásokat. Az önkormányzatoknak ugyanakkor továbbra is joguk lenne erre az ágazatra helyi adót kivetni.

A Szép kártya rendszerének továbbfejlesztése kapcsán pedig arról beszélt az államtitkár, hogy az elfogadók köréből kikerülhetnek a gyorséttermek,mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni.

A Szép kártyás költések jelentős része ma már a vendéglátáshoz kapcsolódik, ami közvetlenül nem a turizmust szolgálja, márpedig ezt a fajta adókedvezménnyel illetett juttatást alapjaiban idegenforgalmi célokra találták ki, mondta az államtitkár.

Előző cikkIV. Béla szobra kerül a városháza mellé
Következő cikkMagyar Delfin-díj a fenntarthatóságért