Noha az Magyarország természetföldrajzi adottságainak köszönhetően sem élelmezési sem pedig ivóvízválságtól nem kell tartani a közeljövőben, és jónak minősíthető a környezetterhelési átlag is, de azért akad még tennivaló bőven. A környezettel szembeni felelősség tudatosításának , és a fenntarthatóság népszerűsítésének  egyik hazai eszköze a Delfin-díj.

delfin1

A Magyar Telekom abból a felismerésből kiindulva, hogy a nagyvállalati szektor  nem csak világviszonylatban, hanem hazánkban is kiemelt felelőséggel rendelkezik a közeljövő sorsát eldöntő fenntarthatóságban, 2008-ban megalapította a Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért  (Delfin) elnevezésű díjat. A Delfin-díj a fenntarthatóság népszerűsítésében, az előremutató, megvalósított innovációban, a klímavédelemben, valamint az esélyegyenlőség biztosításában kiemelkedőt alkotott magyar cégek eredményeit ismeri el. Az egyre fenyegetőbb globális környezetvédelmi és társadalmi problémák nem ismerik az országhatárokat.

A legelőremutatóbb pályaműveket rangos szakmai zsűri, dr. Pataki György a Corvinus Egyetem docense, Bodó Péter független szakértő, D.Tóth András a Fenntarthatósági Média Klub szerkesztő-riportere, Simon Ernő szakíró, és Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági központjának vezetője bírálja el.

Előző cikkMegszűnik az idegenforgalmi adó?
Következő cikkKözös gyártásról írt alá szándéknyilatkozatot a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler