Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén több napirendi pont is megvitatásra került. A hajléktalanok éjjeli melegedőjének kérdésében szinte egyhangú volt a képviselők véleménye.
_XER0166
Radnóti Henrik, Rendezett városért felelős tanácsnok aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a beköszöntő hideg időben, fokozott veszélynek vannak kitéve a hajléktalanok.
Dióssi Csaba polgármester, Nyíri Márton, a Jobbik képviselője is többször elmondta, az ellátás a jogszabályi elvárásoknak megfelelően van megoldva. A hajléktalan emberek beszállítása megoldott a fővárosi éjjeli menedékhelyre, így csak az nem megy be, aki nem akar. Kényszeríteni azonban egyiküket sem lehet.
Benkő Tamás, mint a körzet képviselője szóban is kifejtette, hogy több száz aláírással tilakoztak a lakók, szülők, pedagógusok, és kérte a testületet, hogy ne támogassák Radnóti Henrik javaslatát, amely szembe megy a lakossági akarattal.
A testület végül Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint balliberális képviselők kivételével nem támogatta a hajléktalanok éjjeli melegedőjének megvalósítását.
Előző cikkA McDonald’s szívószálai az anyatejes táplálkozást imitálják
Következő cikkA testületi ülésen a zeneiskola ügyével is foglalkoztak