Hét ország, Hollandia, Csehország, Szlovákia, Portugália, Anglia, Németország és Magyarország 12 csapata indul a dunakeszi U15-ös korfball Európa-bajnokságon. A megnyitót péntek délután 4 órakor tartották a főtéren.
12 csapat 7 országból a dunakeszi U15-ös korfball Európa-bajnokságon. A versenynek már másodszar ad otthont a városunk. A nemzetközi szövetséggel történt megállapodás szerint minden második évben nálunk rendezik ezt az európai versenyt.
A főtéren rendezett megnyitón köszöntötte a versenyzőket Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, a Nemzetközi Korfball Szövetség versenyek szervezéséért felelős holland képviselője, Jan Sjardijn is.
A megnyitó után közösen táncoltak, majd 3 holland edző irányításával egy edzésen vettek részt a fiatalok. Ezt már a versenynek otthon adó Szent István Általános Iskola végezték el a fiatal sportolók. Nem véletlen, hogy három holland szakember foglalkozott velük, hiszen ennek a sportnak a kiemelkedő nemzete a holland. Szinte mindegyik világversenyt ők nyerik.
A mérkőzések szombaton és vasárnap a Szent István Általános Iskolában , kedden szabadtéren, a  Kinizsi Sportcentrum (Fóti út 41) külön a mostani Eb-re kialakított homokos pályáján zajlanak. Az első mérkőzések mindhárom napon reggel 9-kor kezdődnek.
A 20 magyar versenyzőből 8-án dunakesziek. A mérkőzések látogatása ingyenes sőt ajándéksorsolásokkal és egyéb meglepetésekkel várják a vendégeket.
Előző cikkFaültetésben már kampány van, az ellenzék is ígér
Következő cikkOlvasói lesifotón a dunakeszi emeletes KISS