Április elején 5000, évente 1000 fa ültetését hirdette meg az önkormányzat a Zöld Dunakeszi program keretén belül. Szerdán a polgármester fát ültetett a városházánál. Közben őszi kihívója minden születendő gyerek után ígér egy-egy új fát.

Áprilisban hirdették meg a  Zöld Dunakeszi programot, Dióssi Csaba pedig most szerdán ültetett el a városháza közelében. Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

a Dunakeszin élők ingyenesen igényelhetnek facsemetét az önkormányzattól az ingatlanjuk előtti közterületre, amelyet a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai el is ültetnek. A lakosoktól csak a fák gondozását kérjük.

A faigénylést egyébként a város mobilapplikációján keresztül is lehet indítani. Emailt is tud küldeni a pontos címmel az ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu-ra. Amúgy erre a polgármesteri kiírásra már érkezett több reakció. Van, aki a lakótelepre, más a Kandó Kálmán sétányra kérne fákat.

Gerner Péter is faültetést ígért. Az ellenzék polgármester-jelöltségére aspiráló politikus azt írta az oldalán: minden gyermeknek egy-egy fát ültetünk. Később ezt pontosította: előnevelt, őshonos fát ültetnek majd. Becsléseink szerint ez 300-500 fa lehet, mert a dunakeszi babacsomagból, amelyet minden újszülött megkaphat, 2016 és 2018 ősze közötti két évben 600-at adtak át a dunakeszi szülőknek. Az ellenzéki vállalás, óvatos becslésünk szerint, kb. a fele a városi programban szereplőnek.

Előző cikkÍgy telt az ünnepi hangverseny a Jézus Szíve templomban
Következő cikkFőtéri tánccal nyílt meg a dunakeszi Európa-bajnokság