Öt és fél év után hétfő délután óta végig jár a 3-as metró Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között. Az öröm azért egyelőre még nem teljes, körülbelül két hónapig a szerelvények nem állnak meg a Nagyvárad és a Lehel téren, mivel ezekkel még nem készültek el. Sajnos a Nyugati aluljáró megújulására még ígéretek sincsenek. Pedig nagyon elüt a környezetétől – a megújult metrómegállótól, a csillogó Westendtől és az egyre szebb Nyugati pályaudvartól. 

Bejártuk a megnyílt állomást. A felső borítás izgalmas, a padok színesek, nekünk a retró hangulatot hozzák.

Körbefotóztuk a megújult 3-as metró frissen nyitott állomását

Itt is van az egyik oldalon egy ferdelift, amellyel az állomás akadálymentes lett. Szükség esetén a nagyobb bőröndöket is egyszerűbb ezen fel- és levinni.

Az utasok, akiket megkérdeztünk, természetesen örültek az állomás megnyitásának, és annak, hogy végre nem kell pótlóbusszal, gyakran több átszállással utazniuk. Ahogy kiderült, a sok éves beidegződés miatt, és mert a vasút valóban gyors és kényelmes, bár sajnos gyakran késik, a buszokra való visszaállás nem lesz gyors.

Azt ígérik, már nem kell sokat várni, és minden állomás használható lesz

Újpest Városkapunál a forgalom alig növekedett, igaz voltak utasok, akik elmondták, hogy a teljes hosszában közlekedő metró miatt visszatérnek a buszhoz.

A Nyugati aluljáró felújítása még várat magára

Ami gyakran előjött a beszélgetésekben, hogy bár az állomás már csillog-villog, az aluljáró továbbra is nagyon lerobbant, mindenki nagyon szeretné, hogy azt is a környezethez méltóan felújítsák.

Előző cikkVirágládákat és kamerákat lopott két férfi Dunakeszin – felismeri őket?
Következő cikkDunakeszi madártávlatból