Ahogy arról már tájékoztattuk az olvasókat, az SZTK mellett két helyen is átalakul a közlekedés. Dióssi Csaba polgármester közösségi oldalán arról írt, hogy a Fő út – Dr. Cseresznyés Ernő utca sarkán plusz kanyarodó sávval enyhítenek a torlódáson, a Szent István utca – Dr. Cseresznyés Ernő utca kereszteződésben pedig az elavult forgalmi rendet alakítják át.

Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője a Dunakeszi Postnak azt nyilatkozta, hogy bár úgy tervezték, hogy az átépítés a nyári szünet enyhébb forgalma alatt tud megvalósulni, az engedélyeztetések elhúzódása miatt erre csak most került sor. “A kivitelezőtől polgármester úrral közösen azt kértük, hogy csak a legszükségesebb esetben korlátozzák a forgalmat. Jelenleg a középsziget elbontása zajlik irányított forgalom mellett. Arra kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel vezessen a területen.”

❗️FIGYELEM ❗️Az SZTK csomópont átépítésénél jelenleg bontják a szigetet. Kérem, fokozott elővigyázatossággal vezessenek…

Közzétette: Szabó József – 2023. augusztus 29., kedd

Az oszlopáthelyezésekkel már korábban megkezdődtek az előkészítő munkák, a látványos része pedig most indul be. Ahogy a képviselő oldalán olvashatjuk, a buszközlekedést is érinti a dolog, ideiglenesen a Fő út 65. szám elé helyezték át a megállót, erre tájékoztató tábla hívja fel az utasok figyelmét. A terelés ugyancsak érinti az állatkórház előtti megállót, itt is tájékoztató tábla segíti a lakosságot.

Plusz kanyarodó sávot alakítanak ki a torlódások enyhítése érdekében, forrás: Szabó József önkormányzati képviselő oldala

A munkák idejére a kerékpársáv is megszűnik, a gépkocsik számára azonban egyelőre továbbra is biztosított a bekanyarodás, így az SZTK parkolója az eddig megszokott útvonalon közelíthető meg.

Előző cikkRapid Bölcsi-kisokos – Indul az időszakos bölcsőde
Következő cikkRadnótis volt? Itt a helye!