Egyik olvasónk, Zsófia nem is számított rá, hogy egy apró jó cselekedetért cserébe mit kapnak viszonzásul. Úgy érezte, hogy karácsony közeledtével talán másoknak is jól esik majd elolvasni azt a megható pillanatot, amit ő és a gyerekei éltek át a napokban. Zsófi és gyerekei, Robi, Panni és Levi levelét változtatás nélkül közöljük.

Minden évben az első adventi vasárnap előtt kiosztásra kerülnek az időseknek szánt karácsonyi ajándékcsomagok. Egy ízléses ajándék tasak, benne méz, tea, csokoládé egyebek. Ami talán a legkülönlegesebb benne: egy képeslap, amit maguk az iskolás gyerekek rajzoltak, nagy izgalommal. Három gyermekem is büszkén mesélte, hogy alkotott ilyet. Van még naptár, és egy kis beszámoló az önkormányzat munkájáról. Rengeteg ember készítette össze a sok csomagot. Tavaly is és idén hozta haza a nagyfiam, összesen 14 csomagot vittünk ki. Advent első vasárnapján, délután útra keltünk hárman, és kiosztottuk. Azt kell mondjam, nagyon jó érzés látni az örömöt. Volt aki várta, és bizony mindenki mosolyogva fogadta, és szeretettel kívántunk egymásnak boldog ünnepeket. Idén egy kicsit más lett mégis a történet, mert az egyik ajándékozott néni, akit ismerünk, mert egy környéken lakunk, üzent, hogy ő bizony vett a gyerekeknek hálából Mikulás csomagot, bent hagyta a boltban, menjünk be érte reggel. Micsoda öröm ez nekem, mint Anyának, és nekik egy kis potya édesség. De milyen jó, hogy egy ilyen csomag, ami ilyen sok dolgos kézen át megy, mire célba ér, ilyen sok örömet hoz.

Valahogy így születnek a karácsonyi csodák, megtanuljuk, hogy adni ugyanolyan jó, mint kapni, és a munka meghozza gyümölcsét.

Boldog karácsonyt!

Generációk találkozása: 600 diák viszi ki a város ajándékát

Szerk.: a napokban 600 önkéntes diák visz ki több mint 7000 csomagot a 65 év feletti dunakeszi lakosoknak. Várják őket szeretettel, egészen karácsony előtti napig zajlik a kézbesítés.

Előző cikkLepje meg a gyereket – csatlakozzon a város adományakciójához
Következő cikkDöntse el ön, mi legyen az alagi játszótér sorsa