Péntekig lehet jelentkezni a balatonakarattyai iskolai táborba. Néhány hely még szabad, ezért a Bárdos Lajos Általános Iskola meghosszabbított jelentkezési idővel várja a – nem csak bárdosos – diákok jelentkezését a nyári táborokra.

Balatoni üdülő

Dunakeszi iskoláinak vezetői számára még februárban tartották azt a megbeszélést, amelyen lényegében az üdülő turnusbeosztásairól a nyaralás feltételeiről egyeztettek. Ezek után az igazgatók tájékoztathatták az iskolai közösségeket, szülőket. A Post az egyik ilyen sportközösség vezetőjénél érdeklődött arról, hogy ők milyen feltételekkel mennek el sportolni, nyaralni. Ebből az érdeklődők képet kaphatnak a feltételekről.

A Dunakeszi Kiscicák megyei bajnok kosárcsapata is eltölt majd 5 napot Balatonakarattyán. A négy éjszakás, öt napos tábor fejenként 25000 forintba kerül majd  lányoknak. Ebből

a szállás ára 2500 forint éjszakánként, a napi négyszeri étkezés, az utazással együtt további 15000 forintba került.

Ibrányi Márta edző szerint egy ottalvós sporttábor 30 és 40 ezer forint körül van, a bájásrósak valamivel olcsobbak, Dunakeszin pl. az egyik 28 ezer forintba kerülnek. Az árat tehát méltányosnak tartja. A szervezésről még annyit mondott a Postnak, hogy az iskolában megtudta, kinél lehet jelentkezni, ő ezt megtette, majd hamarosan értesítették, utazhatnak. “Egy kis odafigyelés, törődés és eddig úgy tűnik, hogy működik a dolog. A lányok már nagyon várják, hogy egy hétig együtt legyenek, játszhassanak” – fogalmazott Ibrányi Márta, akinek nyolcadikos lányai, nem mellesleg, bejutottak az országos diákolimpia döntőjébe.

A balatoni üdülő közvetlen vízparti telken helyezkedik el, saját stranddal rendelkezik és összesen 45 fő + 4 fő kísérő befogadására alkalmas.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Szent István Általános Iskola egyik osztálya a szezon kezdetével, június 4-én veszi birtokba az üdülőt egy osztálykirándulás keretében, valamint a Bárdos Lajos Általános Iskola is szervez július elején tábort, amelyre még lehet jelentkezni.

Előző cikkMegnyílt a Lupa-strand
Következő cikkAz edző már készen áll! Indulhat idén is a sportszezon!