90 nappal meghosszabbította az Országgyűlés a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályát. Az ellenzék nemmel szavazott.

Az Országgyűlés által most megerősített kormányrendeletek hatálya 90 napra hosszabbítható meg, de a parlament ennél korábban is visszavonhatja felhatalmazását. Az Országgyűlés külön jóváhagyta azt a kormánydöntést, amellyel a tavaly november elején kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt kiadott egyes kormányrendeleteket a 2021. február 7-én hatályos szövegükkel újból hatályba léptették.

Az ellenzék nem szavazza meg az újabb felhatalmazást, hiszen megítélésük szerint a kormány visszaélt a korábbi felhatalmazással, valamint a járványtól független célokra költött el rengeteg közpénzt. 

A hétfőn elfogadott jogszabály rendezi az időközi választások és népszavazások kérdését is, kimondva, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás és népszavazás nem tűzhető ki, a már kitűzöttek pedig elmaradnak. A ki nem tűzött és az elmaradt választásokat, népszavazásokat a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül kell kitűzni.

Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Előző cikkÚjabb nevelési intézményt zárnak be a vírus miatt Dunakeszin
Következő cikkDunakeszin is lesz áldozatsegítő munkatárs