Ahogy arról már többször írtunk, tavaly tavasszal egy igazán különleges matricás albumot osztottak ki a gyerekeknek. 71 matricán keresztül gyűjthetik össze Dunakeszit a gyerekek, akiknek ezen a kalandos úton egy társuk is akad, Zokni kutyus. Május 1-je lesz a nagy nap, amikor a kész albumokat bemutatva megkaphatják a gyerekek a méltó jutalmukat: egy plüss Zokni kutyát, illetve a szerencsések további nyereményekkel térhetnek haza. Sok kérdés érkezett hozzánk ezzel kapcsoltban, ezért összeírtuk a legfontosabb tudnivalókat.

Az összeállításban Kerekes Dóra, a projekt koordinátora volt segítségünkre. A Postnak elmondta, hogy alapvetően a nagyobb óvodások és az alsósok kaptak ilyen füzetet, azonban azok a gyerekek, akik dunakesziek, de nem itt járnak iskolába, óvodába, vagy nagyon lelkes kiscsoportosok, és nem akartak kimaradni, ők is tudtak lakcímkártyával füzetet igényelni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Lássuk a tudnivalókat.

A gyerekeknek összesen 71 matricát kell összegyűjteni az ajándékhoz

Meddig és hogy lehet gyűjteni?

A betelt füzeteket az idei majálisra kell elvinni, de akinek még van üres hely a füzetében, ne csüggedjen. Egyrészt lépjen be a matricás csoportba, ahol sokan ajánlanak fel megmaradt matricákat és cserélni lehet. Akinek a rendezvényig sem sikerül összegyűjteni a hiányzó darabokat, az se aggódjon, a helyszínen segítenek mindenkinek. Május 1-jén 10.00 és 13.30 között még lehet szerezni matricákat, ahogyan cserélni is, és a rendezvényes matricák is (34, 35, 36) szintén megszerezhetők a matricagyűjtő ponton.

Ezt a zászlót kell keresni a matricás sátor előtt, itt segítenek mindenkinek cserélni, ragasztani, gyűjteni

Hogyan lehet megkapni a nyereményt?

Május 1-jén 10.00 és 15.30 között a matricagyűjtő ponton lehet az albumot bemutatni. Nem, nem kell odaadni, a füzetet természetesen megtarthatják a gyerekek. A bemutatás pontos menete: a gyermek elhozza az albumot, a sátornál megnézik, a nevét felviszik egy táblázatba, belepecsételnek az albumába és adnak egy zoknikutyust. Így értelemszerűen egy album = egy plüsskutyus. Gyermekenként egy album adható le.

Hogyan lehet megnyerni a fődíjat?

A gyermek az album bemutatásánál kap egy kis kártyát, amelyre ráírhatja a nevét, a szülő telefonszámát és e-mail-címét. Ezt be kell dobni egy lezárt műanyag dobozba. Természetesen a sorsoláson való indulás nem kötelező. 16.00 órakor a nagyszínpadon sorsolják ki a nyereményeket, amelyek között lesznek utalványok és sporteszközök is, érdemes élni a lehetőséggel.

Mi történik, ha valaki nem tud eljönni a majálisra?

Aki nem tud eljönni május 1-jén a Katonadombra, az május 15-ig be tudja mutatni az albumát a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán félfogadási időben. Ők is megkapják zoknit, de a fődíjakért (értelemszerűen) nem tudnak indulni.

Hajrá mindenkinek!

Előző cikkAz év körforgalma lehet a Kossuth-Széchenyi körforgalom
Következő cikkTámogassa adója 1 százalékával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr Alapítványt!