El tudják képzelni, hogy ez mennyi? Egy kupak alig 5 gramm. Hány ilyen kell ahhoz, hogy az 1,44 tonna összejöjjön? Jótékony célokra szívesen mozdulnak a dunakesziek.

A városban már két kupakgyűjtő szív várja az adományozókat: az első a Casalgrande téren, a második pedig a Nagyállomásnál. Az utóbbit alig egy hónapja adták át.

Mindkét szív népszerű és hamar megtelik. Az önkormányzat minden évben másik jótékonysági vagy közhasznú alapítványt támogat a kupakokkal, az idén a fogyatékosokkal foglalkozó dunakeszi Veni Vidi Vici Alapítvány a kedvezményezett. Minden egyes kupak után öt forintot kap, és ehhez az önkormányzat is hozzátesz ugyanennyit.

A most leadott, csaknem másfél tonna összegyűjtésébe Vácról is besegítettek Varga Zsuzsa koordinálásával. A Közüzemi Kft. raktárából Tody Pethő Krisztián önkormányzati képviselő, Balogh István és Dr. Dencső Balázs teherautóra pakolták a temérdek kupakot, és elvitték Csömörre az Etilén 95 Kft-hez, ahol soron kívül, a legjobb feltételekkel átvették tőlük őket. A kupakokból 216 ezer forint támogatáshoz jutott most a Veni Vidi Vici. 108 ezer jött be a leadásnál és ehhez a város ugyanennyit tett hozzá.

Aki most lemaradt, az sem marad ki: őszig folytatódik a gyűjtés.