Épp hogy kitettük a posztot az ingyenesen igényelhető Gondosóra programról, máris beindultak az igénylések. Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottja rögtön két lakótársának is segített a kérelem benyújtásában, de úgy tudjuk, a hivatalt is többen felkeresték ez ügyben.

Ahogy arról tegnap tájékoztatást adtunk, a Gondosóra program célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra program egy 0–24 órás diszpécserszolgálat, és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Csoma Attila „Gondoskodunk az idősekről” tanácsnok tegnap a Postnak azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat szeretné minden dunakeszi háztartásba eljuttatni az információt erről az egyedülálló lehetőségről. Amennyiben szükséges, a regisztrációban is segítséget nyújtanak az érdeklődőnek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a művelődési központban. Emellett a képviselők is szívesen állnak a lakosság rendelkezésére. 

Éljen ön is a lehetőséggel, igényelje meg, vagy kérje szüleinek, nagyszüleinek! Ha elakad, vegye igénybe a segítséget. Bővebb információ a gondosora.hu oldalon található.

Előző cikkCsaládi KRESZ-nap a Kőrösi udvarán
Következő cikkFrontális ütközés